Hardlooptraining

hardloopgroep

Heerlijk in de buitenlucht verantwoord hardlopen, in groepsverband of onder individuele begeleiding.

Bij de groepslessen gaan we in 12 weken doelgericht opbouwen naar een afstand van 5 km voor de beginnersgroep, van 5 naar 10 km voor de meer ervaren groep en ook is het mogelijk om naar de halve marathon toe te trainen. Ook is er een groep om de afstand van 5 km sneller en makkelijker te gaan lopen.

De trainingen geven je een goede basis met praktijkoefeningen en je krijgt ook theorie mee.

Meedoen kan door een GRATIS PROEFLES te volgen, aanmelden voor een cursus van 12 weken, aanmelden voor een abonnement of 10-strippenkaart (3 maanden geldig).

Waarom regelmatig hardlopen
zo gezond is

Hardlopen is goed voor je conditie en kan je helpen om te ontspannen in stressvolle periodes. Verder verbrand je met hardlopen veel calorieën. Plus dat hardlopen een makkelijke manier is om aan bewegen te doen, dat zijn feiten die algemeen bekend zijn.

Hardlopen werkt als remedie tegen welvaartsziekten als diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. Doordat tijdens het rennen (blij makende) hormonen als endorfinen vrijkomen, helpt joggen bovendien ook nog eens tegen depressie. Hardlopen is al met al een ideaal en goedkoop preventief medicijn. Uit onderzoek blijkt dat het verloop van deze aandoeningen gunstig beïnvloed wordt door een actieve en gezonde leefstijl.

Hardlopen is goed voor het brein, het stimuleert de aanmaak van grijze massa en zorgt voor meer mentale scherpte en een betere werking van het geheugen.

In een loopgroep of individueel

Lopen in een loopgroep met een gemeenschappelijk doel werkt stimulerend en motiverend. Bovendien is het ook gezelliger en veiliger om samen te lopen. Maar wat nu als deze reguliere trainingen, om wat voor reden dan ook, voor jou niet of minder geschikt zijn en je toch graag onder begeleiding of in een groep wilt lopen? Dan zijn de mogelijkheden ineens een stuk beperkter. Of misschien heb je wel een bijzonder doel waar jij zelf of samen met een aantal andere mensen naar toe wilt trainen, en je bent op zoek naar meer of persoonlijke begeleiding.

Dan kan ik je helpen, want ik verzorg (hard)looptrainingen op maat en ik help je graag jouw doelen te verwezenlijken. Door mijn ervaring als hardloper en als hardlooptrainer weet ik hoe ik lopers op elke niveau op een juiste manier kan begeleiden. Verder heb ik geniet ik er van om je te motiveren en te stimuleren en vooral te zien dat je vorderingen maakt.

Extra voordelen

Je loopstijl verbeteren waardoor je minder kans loopt op blessures en het lopen je minder moeite kost. Werken aan houding, voetlanding, arminzet, pasfrequentie, paslengte.

  • Je hoeft zelf niet na te denken over een schema
  • Ik houd rekening met jouw persoonlijke wensen en niveau en stem de training hier op af
  • Door gedoseerd trainen voorkom je het risico op “overtraining”
  • Geen standaardrondje, maar afwisselende trainingen
  • Je kunt trainen op een tijdstip dat het jou het beste uitkomt
  • Ik kan je adviseren over bijkomende zaken, zoals schoenen, kleding en voeding
  • Je krijgt van mij geestelijke ondersteuning als het even niet meer gaat zoals je wilt

Beginnersgroep Fitrun 0-5km (12 weken)

In 12 weken gaan we trainen om een afstand van 5 km verantwoord te kunnen lopen. De trainingen zijn geschikt voor de minder ervaren hardlopers en absolute beginners. Het zijn wekelijkse hardlooptrainingen waarbij je 1 keer samen loopt in een groep onder begeleiding en verder 1 á 2 trainingen in de week zelfstandig uitvoert. En natuurlijk loop je in een groep om elkaar te motiveren en voor de gezelligheid.

De trainingen beginnen bij de basis. De eerste trainingen bestaan uit afwisselend wandelen, snelwandelen en we bouwen geleidelijk op naar steeds meer hardlopen. Door de rustige opbouw voorkom je blessures en krijg je vertrouwen in je eigen mogelijkheden en lukt het je om steeds meer uithoudingsvermogen op te bouwen. Je leert verder de basisbeginselen van het hardlopen, loopscholing ter verbetering van de looptechniek, blessurepreventie, het belang van juiste schoenen, kleding, voeding, rekken, warming-up etc.

Gevorderde groep Fitrun 5-10km (12 weken)

In 12 weken trainen we naar een afstand van 10 km. De trainingen zijn geschikt voor de wat meer ervaren lopers die 5 km kunnen hardlopen. Dat kan 5 km op een rustig tempo zijn. Je krijgt een grote variatie van trainingen; tempolopen (intervallen), duurlopen, tempowisselingen. En natuurlijk loop je in een groep om elkaar te motiveren en voor de gezelligheid.

We starten altijd gezamenlijk en doordat we steeds afwisselend hardlopen en dribbelen komen we steeds weer bij elkaar als groep. De snellere lopers keren dan, om vervolgens weer naar de anderen toe te lopen. Het zijn wekelijkse hardlooptrainingen waarbij je 1 keer samen loopt in een groep onder begeleiding en verder 1 á 2 trainingen in de week zelfstandig uitvoert.

Deelnemers krijgen een trainingsschema en achtergrond informatie over het hardlopen. Er is ruime aandacht voor een goede warming-up en cooling down, opbouw van een training en wedstrijd, tips over kleding, schoenen en voeding. Daarnaast doen we looptechniek en rompstabiliteit oefeningen.

FitRun hardloopgroep doorlopend (snelheid en uithoudingsvermogen)

Deze wekelijkse training wordt doorlopend gegeven en is bedoeld om je snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Je kan op ieder moment meedoen als je minimaal 5 km kan hardlopen zonder te wandelen. De trainingen kan je dan volgen in de vorm van een losse les of een abonnement. 

Je loopt mee in de groep om je uithoudingsvermogen te onderhouden of te vergroten, of bijvoorbeeld om een afstand makkelijker uit te lopen. Je raakt minder vermoeid en door de intervallen zal je snelheid worden verhoogd. En natuurlijk loop je in een groep om elkaar te motiveren en voor de gezelligheid.

De trainingen bestaan uit diverse vormen van hardlooptraining, afwisselend tempolopen, duurlopen en interval trainingen. Geleidelijk bouwen we je uithoudingsvermogen uit en je zal afstanden met hogere snelheid kunnen gaan lopen.

Er is ruime aandacht voor een goede warming-up en cooling down, opbouw van een training en wedstrijd, tips over kleding, schoenen en voeding. Daarnaast doen we oefeningen ter verbetering van de looptechniek.

Hardlopersgroep FitRun 10km naar halve marathon (12 weken)

Je kan meedoen met de groep als je al 10 km kan hardlopen. Je loopt mee in een groep om de afstand verantwoord uit te bouwen naar de halve marathon. Het schema bestaat uit duurlopen om je uithoudingsvermogen te vergroten en interval trainingen om je conditie te vergroten. En natuurlijk loop je in een groep om elkaar te motiveren en voor de gezelligheid.

Het zijn wekelijkse hardlooptrainingen waarbij je 1 keer samen loopt in een groep onder begeleiding waarin we veel interval oefeningen gaan doen en verder voer je 2 duurlooptrainingen in de week zelfstandig uit.

De trainingen bestaan uit diverse vormen van hardlooptraining, afwisselend tempolopen, duurlopen en interval trainingen. Geleidelijk bouwen we je uithoudingsvermogen uit en je zal afstanden met hogere snelheid kunnen gaan lopen. Door de geleidelijke opbouw voorkom je blessures.

Je krijgt een trainingsprogramma mee voor looptrainingen die je zelf uitvoert. Er is ruime aandacht voor een goede warming up en cooling down, opbouw van een training en wedstrijd, tips over kleding, schoenen en voeding. Daarnaast doen we oefeningen ter verbetering van de looptechniek en rompstabiliteit oefeningen.

Proefles

Fitcoach Wim biedt verschillende hardlooptrainingen aan. Een keer proberen?

Een proefles is altijd gratis en vrijblijvend.

PLAN - PRICE

Description

text

BEGINNERSGROEP

CURSUS 0-5km

€ 95

Beginnersgroep FitRun 0-5 km

12 lessen van 1 uur

GEVORDERDE GROEP

CURSUS 5-10km

€ 95

Gevorderde groep FitRun 5-10 km

12 lessen van 1 uur

GEVORDERDE GROEP

CURSUS 10km-HALVE MARATHON

€ 135

FitRun 10km-halve marathon

12 lessen van 1,5uur

PLAN - PRICE

Description

GROEP doorlopend (snelheid / uithouding):

max. 12 lessen : €90,- per kwartaal

Onbeperkt: €130,- per kwartaal

*****************

max. 24 lessen : €175,- per half jaar

Onbeperkt: €250,- per half jaar

 FitRun snelheid en uithouding (doorlopende trainingen)

Abonnement ook geldig voor overige groepslessen.

2 individuele lessen van 1,5 uur


Totaal €135,-

Verbeteren van de looptechniek,

houding, ademhaling in 3 intensieve lessen

PLAN - PRICE

Description

Individuele training

€45 p.u.

Individuele begeleiding