Wie ben ik?

wim

Welkom op de website van Fitcoach Wim. Mijn naam is Wim Fokker en ik ben Personal Trainer, hardlooptrainer, running therapeut, conditietrainer en instructeur Mindful Run. Getrouwd met Mirjam, vader van 2 zoons en ik ben sinds 2008 woonachtig in Zutphen. De omgeving van Zutphen met het glooiende landschap ben ik zoveel mogelijk aan het verkennen met het hardlopen en door veel te fietsen. Van jongs af aan ben ik al aan het sporten, van gymnastiek naar voetbal, hardlopen, tennis en de laatste jaren ook krachttraining. Ik geniet van het in beweging zijn en te sporten, door naast het hardlopen en fietsen ook op de tennisbaan te staan en door regelmatige krachttraining.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de techniek als constructeur en later als projectleider. Na een reorganisatie in 2015 heb ik de stap genomen om het roer flink om te gooien. Belangrijkste vraag aan mijzelf was: ‘waar krijg ik nou echt energie van?’ Dat heeft alles te maken met sporten en het plezier dat ik daaraan beleef. De emoties die daarbij loskomen, dat vind ik vooral in het sporten terug. Niet alleen door zelf te sporten, maar ik zie het ook terug bij mensen om mij heen. Mensen leven helemaal op als ze aan het sporten zijn of in de manier waarop ze over sport praten.

Belangrijkste vraag aan mijzelf was: 'waar krijg ik nou echt energie van?'

Wat doe ik

In 2016 heb ik de opleiding Beweegcoach bij Sonnevelt opleidingen afgerond en heb in die periode kunnen leren en ervaren wat sporten en bewegen kan betekenen voor mensen, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast heb ik een opleiding tot Mindful Run instructeur, hardlooptrainer, runningtherapie, conditietrainer, bootcamptrainer en voeding&sport gevolgd. Momenteel begeleid ik groepen in trainingen om bewuster en zonder prestatiedruk te lopen, train ik mensen als Personal Trainer in een individueel traject om fitter te worden en af te vallen, geef ik hardlooptrainingen aan beginners en gevorderden en begeleid mensen tijdens de runningtherapie. Verder help ik tennissers op weg met conditietraining, geef ik bootcamp lessen en Body&Mind lessen.

Met trainen en sporten werken we naar een doel toe en tegelijkertijd doen we dat op een ontspannen manier. Door te ontspannen en te genieten zullen we ook eerder onze doelen bereiken. Als het even kan zullen we dat buiten doen, de buitenlucht geeft rust in je hoofd en geeft ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Door te sporten in een inspirerende omgeving zijn we even niet bezig met het verleden of de toekomst en hebben we de volle aandacht voor waar we op dat moment mee bezig zijn, erg belangrijk in de drukke maatschappij waarin we leven.

'Door te ontspannen en te genieten zullen we ook eerder onze doelen bereiken.'

Waarom bewegen en sporten

In plaats van een groot deel van je tijd met je hoofd bezig te zijn kan het weer zo goed zijn om met je lichaam aan de slag te gaan, in contact te komen met je lichaam en weer plezier te maken. Vaak steken mensen veel tijd en energie in hun werk en vergeten dan nog wel eens voldoende aandacht te besteden aan hun lichaam, goed te ontspannen en gezond te eten. Met als gevolg allerlei klachten als overgewicht, vermoeidheid, stressklachten, moeizamer bewegen, rug-, schouder- en nekpijn.

Hoe kan ik je helpen

Als Fitcoach help ik mensen op weg om zich fitter te voelen en beter belastbaar te zijn, zowel fysiek als mentaal. Ik wil de mensen laten ervaren wat het trainen met je kan doen, als je lichaam meer aankan heeft dat grote invloed op hoe je je voelt en wat voor positieve gevolgen dat verder heeft voor je gezondheid. Als mensen merken dat ze hun grenzen verleggen, geeft dat zelfvertrouwen en daardoor kunnen mensen weer meer in hun kracht komen te staan en daarmee hun lichamelijke en geestelijke balans kunnen herstellen. Afhankelijk van de vraag kan dat op verschillende manieren, door beter te leren hardlopen, door stabiliteit en krachttraining, door een rustige vorm van hardlopen met running therapie. Er is veel mogelijk en door een intakegesprek kunnen we samen de mogelijkheden gaan verkennen.

Maak nu een afspraak voor een intake!