Voeding en sport

Fit en gezond

Gezond blijven wordt vaak genoemd wanneer je mensen vraagt wat het belangrijkste is. Ondanks alle inspanningen en goede wil lukt het vaak niet een gezondere manier van leven langdurig vast te houden. De meeste vallen na een maand weer terug in hun oude patroon. Je bent echt niet de enige die graag een gezondere leefstijl wil, maar ook heeft ervaren hoe moeilijk het is om dat op eigen kracht te doen.

Daarom biedt ik een programma met een goede aanpak en ondersteuning bij deze verandering. Voor mensen met overgewicht of diabetes type 2.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij diabetes type 2 het verloop van de aandoening gunstig wordt beïnvloed door een actieve en gezonde leefstijl. Ik help je om de actieve leefstijl te ontwikkelen die bij jou past en ik maak je bewust van de gezondere voedingskeuzes die je kunt maken. Hierdoor zul je gewicht gaan verliezen en geleidelijk aan oude gewoontes gaan vervangen door nieuwe, gezondere gewoontes. ik informeer en begeleid je bij gezond eten. Er valt over voeding nog veel te ontdekken en te leren.

Bij aanvang breng ik je voedingsgewoonten, lichaamssamenstelling en conditie in beeld. Deze testen worden periodiek herhaald. Zolang het programma loopt ga je met regelmaat trainen, bij voorkeur minimaal 2 x per week.