Mindfit Run

Wat is Mindfit Run?

Tijdens de Mindfit Run cursus leer je bewust en natuurlijk hardlopen. Een combinatie van hardlooptechnieken, Mindfulness oefeningen, ademhalingstechnieken en geschikte kracht- en hardlooptrainingsvormen.

In deze 5-weekse cursus voor beginners en gevorderde hardlopers leer je om plezier te hebben in het hardlopen zonder competitief te zijn, ieder kan op haar/zijn eigen tempo lopen.

Bewust hardlopen maakt hardlopen meer ontspannen en minder belastend, je gaat daardoor steeds beter leren hardlopen en leert daarbij vooral ook te luisteren naar wat je lichaam aangeeft.

Dit alles met uiteindelijk resultaat: lichter en makkelijker hardlopen, het levert je meer ontspanning en energie op en daarmee meer plezier in het lopen.

De cursus is zo opgezet dat er voldoende tijd is om met de verschillende technieken zelf aan de slag te gaan en te ervaren. Eerst bewust worden van de nieuwe technieken en als deze bij je passen zal dit langzaam onderdeel gaan worden van je manier van lopen en zal je ook ervaren dat het lopen je minder energie gaat kosten.

We gaan oefenen met houding, beweging en ademhaling. Zonder prestatiedruk; ontspannen lopen en beleving staan voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang. 

In de trainingen gaan we kijken naar je mogelijkheden en eventuele beperkingen om te komen tot een zo optimaal mogelijk looppatroon. Bewust worden van je huidige loophouding en looptechniek, en je gaat ontdekken welke mogelijkheden er zijn om je techniek te verbeteren om dat vervolgens in de praktijk te brengen.

In een kleine groep maak je kennis met verschillende hardlooptechnieken, oefenen met je voetlanding, armbeweging, houding en pasfrequentie. Wat is een geschikte flexibiliteit-, romp-, stabiliteit- krachttraining die het hardlopen ondersteunen.

We gaan aan de slag met mindfulness oefeningen en ademhalingstechnieken om bewust en  ontspannen te leren lopen. Verder aandacht voor verschillende stretches en yoga poses om de lenigheid te vergroten.

 

Bewust worden wat je doet en dan eventueel veranderen

Looptechnieken

Je leert ontdekken wat eigenlijk een natuurlijke en ontspannen manier van hardlopen is en hoe we dat in de loop van tijd zijn verleerd.

Je leert te luisteren naar je lichaam en te voelen hoe je beweegt. Ook door elkaar te observeren leer je over de verschillende manieren om te lopen. Je gaat tijdens de training bewust worden van je huidige loophouding en -techniek, en gaat ontdekken welke mogelijkheden er zijn om je techniek te verbeteren.

Eerst bewust worden om het eventueel daarna te kunnen veranderen.

Mindfulness technieken

Tijdens de Mindfit Run gebruikt je heel bewust al je zintuigen en daardoor ervaar je het hardlopen niet alleen als een inspanning, maar ook als ontspanning. Het gaat dan ook niet om het zo hard mogelijk rennen, maar je luistert veel meer naar je lichaam. Om je aandacht te trainen worden ook technieken uit de yoga en meditatie gebruikt. Met de juiste focus leer je op je veerkracht lopen en met meer ontspanning.

Door de combinatie van technieken die je in de cursus leert, voelt het lopen prettig en relaxed. Even met niks anders bezig dan jezelf en het hardlopen. Het gaat dan ook niet om het zo hard mogelijk rennen, maar je luistert veel meer naar je lichaam.

Ademhalingstechnieken

Vaak komen hardlopers in de problemen met de ademhaling, we gaan in op de oorzaken van de verhoogde ademhaling, uitleg over de verschillende energiesystemen die worden aangesproken tijdens het lopen en de verschillende ademhalingstechnieken die je kan toepassen.

Door je op verschillende manieren te laten ademhalen en te laten rennen, ervaar je wat ademhalen met je doet. Je leert technieken waarbij je het lopen langer kan volhouden, het lopen voelt prettig en relaxed omdat je ademhaling onder controle blijft. Het zal je meer ontspanning en energie gaan geven.

5 Weekse cursus Mindfit Run

Wil je graag in groepsverband leren hoe je bewust en natuurlijk kunt hardlopen, dan zijn de trainingen Mindfit Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper.

In 5 trainingsdagen van 1,5 uur leer je kennismaken met technieken waarbij je beter leert hardlopen en er meer plezier in krijgt.

Naast de theorie die je meekrijgt en de oefeningen die daar bij horen, staat het plezier voorop. 

Door zelf te gaan oefeningen zal je merken dat je steeds bewuster wordt en dat de technieken eenvoudig toe te passen zijn.

mindfulrun6
Mind Fitrun

PLAN - PRICE

Description

5-weekse Mindfit Run of -Walk  € 95,- 

5 weekse training