Mindfit Run

Wat is Mindfit Run?

Tijdens de Mindfit Run cursus leer je bewust en natuurlijk hardlopen. Een combinatie van hardlooptechnieken, geschikte kracht- en hardlooptrainingsvormen en bewustwordingsoefeningen. Bewust hardlopen maakt hardlopen meer ontspannen en minder belastend, je gaat daardoor steeds beter leren hardlopen en daarbij vooral ook luisteren naar wat je lichaam aangeeft.

In een kleine groep gaan we kijken naar je mogelijkheden en eventuele beperkingen om te komen tot een zo optimaal mogelijk looppatroon. We gaan oefenen met houding, beweging en ademhaling. Zonder prestatiedruk; de techniek en beleving staan voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang.

Tijdens de trainingen ga je in een kleine groep kennismaken met bewustwording oefeningen, met verschillende hardlooptechnieken, met flexibiliteit-, romp-, stabiliteit- en gerichte krachttraining die het hardlopen ondersteunen. Welke spieren moet je trainen en hoe? Verder stretches om de lenigheid te vergroten en de ademhaling.

Je gaat tijdens de training bewust worden van je huidige loophouding en -techniek, en gaat ontdekken welke mogelijkheden er zijn om je techniek te verbeteren om dat vervolgens in de praktijk te brengen. We maken een analyse van je looptechniek bij aanvang van de trainingen en dan doen we opnieuw nadat je de technieken heb kunnen oefenen.

Dit alles met uiteindelijk resultaat: lichter en makkelijker hardlopen en het levert je meer energie op.

Bewust worden wat je doet en dan eventueel veranderen

Je leert te luisteren en te voelen hoe je loopt en landt. Je gaat tijdens de training bewust worden van je huidige loophouding en -techniek, en gaat ontdekken welke mogelijkheden er zijn om je techniek te verbeteren om dat vervolgens in de praktijk te brengen. Je leert ontdekken wat eigenlijk een natuurlijke manier van hardlopen is en hoe we dat in de loop van tijd zijn verleerd.
We maken een analyse van je looptechniek bij aanvang van de trainingen en dan doen we opnieuw nadat je de technieken heb kunnen oefenen.
Dit alles met uiteindelijk resultaat: lichter en makkelijker hardlopen en het levert je meer energie op.

Je krijgt uitleg over de diverse vormen van prikkelende intervaltrainingen, en op welke manier je uithoudingsvermogen en snelheid kan verbeteren. Tijdens de trainingen gaan we rustig de loopafstand opbouwen. Het is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde lopers, ieder kan op haar/ zijn eigen tempo lopen.

Door de combinatie van technieken die je in de cursus leert voelt het lopen prettig en relaxed. Even met niks anders bezig dan jezelf en het hardlopen. Het gaat dan ook niet om het zo hard mogelijk rennen, maar je luistert veel meer naar je lichaam. Het zal je meer ontspanning en energie gaan geven.

5 Weekse cursus Mindfit Run

Wil je graag in groepsverband leren hoe je bewust en natuurlijk kunt hardlopen, dan zijn de trainingen Mindfit Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper.

In 5 trainingsdagen van 1,5 uur leer je kennismaken met technieken waarbij je beter leert hardlopen en er meer plezier in krijgt.
Door zelf te gaan oefeningen zal je merken dat je steeds bewuster wordt en dat de technieken eenvoudig toe te passen zijn.

Naast de theorie die je meekrijgt en de oefeningen, staat het plezier voorop. Door zelf te gaan oefeningen zal je merken dat je steeds bewuster wordt en dat de technieken eenvoudig toe te passen zijn.

mindfulrun6
Mind Fitrun

PLAN - PRICE

Description

5-weekse Mindfit Run of -Walk - € 90,- 

5 weekse training